Dorada in crusta cu sos de leurda

de simona72 in Peste, 4 Mai 2014 | 4777 vizualizari

 

Reteta dupa care m-am inspirat este a bucatarasei noastre simonacallas, iar reteta este aceasta:http://www.bucataras.ro/retete/fil-de-macrou-in-crusta-de-ovaz-cu-rubarba-si-sos-de-maioneza-cu-leurda-59612.html....din pacate, baietii mei nu au vrut sub nici o forma rubarba la peste, asa ca am fost nevoita sa scot rubarba din acest meniu si sa o folosesc la prajitura. Simona, sper ca stii deja cat iti apreciez munca>:D<

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati de dorada
  • sare si piper
  • lemongras macinat
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca fulgi de porumb
  • 1 ceasca tarate de ovaz
  • ulei de palmier pt prajit

Sos:

  • cateva frunze de leurda
  • 3 linguri iaurt gras grecesc
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri maioneza
  • 1 lingurita pasta de patrunjel
  • sare dupa gust
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • icre negre pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in crusta cu sos de leurda:

Pestele curatat, fara cap si coada se taie pe lungime. Daca puteti scoate fileuri si mai bine. Se condimenteaza cu sare si piper, lemongras macinat, se stropesc cu putin ulei de masline, se maseaza putin cu degetele si se da pestele la frigider pentru 1-2 ore. Se maruntesc la robotul de bucatarie fulgii de porumb si se amesteca cu taratele de ovaz. Se trece pestele prin amestecul de fulgi si tarate, se preseaza cu degetele sa se lipeasca bine de peste si se prajeste in putin ulei de palmier bine incins, cate 3-4 minute pe ambele parti. Se pune pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei.

Sos: Se taie in felii cat mai subtiri frunzele de leurda, se adauga restul ingredientelor si se amesteca. Se condimenteaza cu sare si zeama de lamaie dupa gust. Se serveste pestele cald cu sos si pentru decor am folosit icre negre.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Pasta de patrunjel: patrunjel tocat la robot, amestecat cu sare si ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in crusta cu sos de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Live: dorada la cuptor umpluta cu rosii uscate!